Beste spelers en ouders,

Onheilspellende berichten alom ... we hopen dat ieder van jullie nog in goede gezondheid verkeert en dat dit zo moge blijven ! 

We gaan door een moeilijke periode, en dit heeft ook zijn gevolgen voor onze sport: 

De Vlaamse regering besliste gisteren dat indoor sporten voor spelers ouder dan 12 jaar tijdelijk verboden is. 

De VBL besliste vandaag dat ook de competitie voor de -12 jarigen tijdelijk wordt stopgezet. 

De stad Ninove beraadt zich morgen over nieuwe stedelijke maatregelen, die mogelijk nog strenger zullen zijn.

Wij als club hebben daarom de beslissing genomen om ALLE sportieve activiteiten met onmiddellijke ingang stop te zetten, en dit voor alle spelers, ongeacht hun leeftijd. 

We hebben nog geen idee voor hoelang dat zal zijn, we blijven samen met de VBL en de stad Ninove opvolgen hoe de situatie evolueert en wat de beste aanpak is. 

Heel jammer, want we begrijpen dat de sport voor veel spelers een uitlaatklep is in deze beangstigende en lastige periode, maar we willen toch de gezondheid van onze spelers, onze coaches en hun families voorop plaatsen. 

Of zoals de baas van de VBL het verwoordt : Als we nu even terugschakelen, zullen we op termijn winnen. Sport wordt gekenmerkt door veerkracht en doorzettingsvermogen. Enkel samen kunnen we op iets langere termijn het COVD-19 virus overwinnen en winnen is nu ook net eigen aan sport.

Draag zorg voor jullie zelf en jullie naasten en we hopen jullie snel terug positiever nieuws te kunnen brengen.

 

Conditie onderhouden

We hopen dat jullie toch de moed en tijd vinden om in dit soms toch wel al gure herfstweer jullie conditie te onderhouden. 

Volg op Sport.Vlaanderen de meest actuele regels van wat daarbij mag of niet mag. Samengevat is het vandaag zo: 

  • Geen sportbeperkingen voor kinderen tot 13 jaar (geboortejaar 2008 of later), enkel zwemmen, fitness en bowlen kunnen niet
  • Georganiseerd sporten (in clubs, sportlessen, groepen…) zijn verboden vanaf 13 jaar
  • Niet-georganiseerde (individuele) sportactiviteiten voor personen vanaf 13 jaar zijn enkel toegelaten indien je outdoor sport:
    • met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in deze context mag je sporten zonder afstand te houden
    • of met maximum 4 personen en dat altijd met afstand van 1,5m